Uusia hankintoja 2023

Audiopajan kosketinsoitinkalustoon on tullut muutamia lisäyksiät.Tuorenin näistä on OWG Walton FAMIDO urku, pieni yksimanuaalinen soitin 70-luvun lopulta. Soitin on juuri restauroitu soittokuntoon ja virransyöttö modifioitu 4- pin XLR liittimelle (videokameroidan käyttämä standardi). Muita viimeaikaisia kosketinsoitinhankintoja ovat Hohner Clavinet D6 (hankittu jo 2021) ja Yamaha DX-7. Restaurointi on vielä kesken Vox Super Continentalin osalta (drawbar nuppien 3-D-tulostus pitäisi tehdä) sekä Farfisa compact duo (Jalat ja pohjalevyn lukkojen 3-D-tulostus).

Kitaravahvistinosasstolta Peavey 6505 myytiin pois vähäisen käytön vuoksi, tilalle on tullut jokin aika sitten Peavey Classic 30. Tämä on Vox AC-30:n ohella ollut ehkä ahkerimmin käytössä viime aikoina. Kitaristien iloksi studiolta löytyy nyt myös kitarasyntikka, jolla saadaan myös MIDI- dataa ajettua äänityksiin. Kitaralla voi siis triggailla aivan kaikkia niitä syntikkasoundeja mitä studion koneesta löytyy. Laite on Roland GR-20 ja sen elektroniikka on asennettu Gibson SG- kitaran klooniversioon.

Studion tarkkaamoon ilmestyi juuri uusi Subwoofer, joka korvaa aikaisemman yksilön. Tässä aktiivisubbarissa on paremmat säätömahdollisuudet mm. jakotaajuuden suhteen. Sutder B-76 odottelee vielä muutamaa pikkuosaa, niin sekin pääsee tarkkaamoon heti kun peruskorjaus valmistuu.

Videokalustoon on myös tullut lisäyksiä. komponenttivideon konvertointiboxi oli viimeinen puuttuva linkki U-matic- ja S-VHS-materiaalien digitoinin ketjusta.

Huollon työkaluvalikoimaan on tehty pieniä lisäyksiä, lähinnä testijigejä ja erikoistyökaluja helpottamaan tiettyjä rutiinitoimenpiteitä.