Power soak “hukka”
Isotehoinen kitaravahvistin on riesa niin keikalla kuin studiossa. Mutta soundin vuoksi suuritehoistakin putkivahvistinta joutuu toisinaan huudattamaan täysillä pääteasteesta saatavan särön vuoksi.
Isotehoinen kitaravahvistin on riesa niin keikalla kuin studiossa. Mutta soundin vuoksi suuritehoistakin putkivahvistinta joutuu toisinaan huudattamaan täysillä pääteasteesta saatavan särön vuoksi.
Verkkopelitapahtuma Vectorama 2014 järjestettiin jälleen kesäkuun alussa. Tällä kertaa paikkana oli Oulun jäähalli. Viimevuotiseen tapaan Audiopaja vastasi tapahtuman ääni- ja valotekniikan suunnittelusta, rakentamisesta ja operoinnista. Pelitapahtuman sähkönsyötön järjestelyt poikkeavat huomattavasti tyypillisestä Rock- konsertista. Suurin kulutus ei ole tällä kertaa valoista …
Studioon hankittiin uusi rumpusetti keväällä 2014. Gretsch Catalina Maple setti sisältää 2 etutomia (10″ja 12″) ja 2 lattiatomia (14″ ja 16″). Bassorumpu 18″ x 22″. Setin oman puuvirvelin lisäksi on käytettävissä metallivirveli. Telineitä on enemmän kuin riittävästi ja peltejäkin jonkin …
Perinteinen Hende Lyttisen rumpukurssi taas pajalla 23-27.6.2014 Tämän kesän kurssille mahtuu puolenkymmentä oppilasta. Hende Lyttinen on Kemiläislähtöinen rumpali, joka on työskennellyt vuosikymmenien mittaan useiden kotimaisten kevyen musiikin suurten nimien taustajoukoissa. Kurssille voi hakeutua niin vasta-alkaja kuin edistyneempikin soittaja: henkilökohtaiset soittosessiot …
Audiopajan vintage-soitinkokoelman vanhimpiin sähköisiin soittimiin kuuluu Clavioline- monosyntikka. Soittimen keksi alunperin ranskalainen Constant Martin vuonna 1947, tämä yksilö lienee 1950-luvun puolivälistä.
“Ennen oli kunnollista”. Putkiteknologian valtakausi studioissa jatkui pitkälle 1960-luvun jälkipuoliskolle, jolloin ensimmäiset transistoroidut ammattilaitteet viimein päästettiin tositoimiin. Nämä erillistransistoreilla toteutetut laitteet eroavat oleellisesti nykyisistä operaatiovahvistimilla toteutetuista toimintaperiaatteen suhteen: näissä transistorit toimivat aina A-luokassa
Audiopajan studiolaboratorion aktiivi-DI- boxi sarjassa syntyi jälleen uusi innovaatio, joka nyt jaetaan kaikkien halukkaiden käyttöön.
Syötettäessä epäsymmetrisestä signaalilähteestä (tuntomerkkinä monoplugi) symmetriseen (tuntomerkkinä nykyisin useimmiten XLR-liitin) tarvitaan sovitin näiden signaalijärjestelmien välille. Live-tuotannoissa puhutaan Direct Boxista
Liveäänentoistossa tyypillinen tilanne kosketinsoittajan osalta: “2 kosketinsoitinta, stereolähdöt, laulumikki ja monitori”. Tämä tarkoittaa yleensä 4 kpl direct- boxia lavalle ja useita XLR- kaapeleita lavalta multikaapelin lavarasiaan, monitoriin ja laulumikille. Analysoidaanpa: Yksittäisen XLR- johdon vetäminen lavalle ja kytkeminen molemmista päistä vie …
Tarkkaamon kaapelointi oli rakennettu pääosiltaan keväällä 2003, ja sitä on pikkuhiljaa täydennetty uuden kaluston myötä. Ristikytkennän periaatteelliset ratkaisut ovat myös tuolta ajalta. Tarve systeemin täydelliseen päivitykseen tuli edellisen kevään kalustohankintojen myötä: kuinka hyödynnetään 32-inputtisen ääni-interface:n kaikki liitännät?