Hammond B-3 & Leslie

Hammond  B-3 urku on vuosikertaa 1973. Valmistussarjansa viimeisiä yksilöitä, Euroopan markkinoille tarkoitettu versio (230 V, 50 Hz). Urulle on tehty viime vuosina pari suurempaa huoltotoimenpidettä, jotka parantavat sen toimintavarmuutta.

  • Koskettimiston pölynsuojauksessa näissä vuoden 1965 jälkeen valmistetuissa yksilöissä on käytetty vaahtomuovia (aikaisemmissa versioissa huopaa). Vaahtomuovilla on ikävä taipumus muuttua kemiallisesti vuosien saatossa, syntynyt tahma on syövyttävää ja saattaa pilata koskettimiston resistanssilangat. Ennalta ehkäisevä korjaustoimenpide on poistaa nämä vaahtomuovit ja korvata ne huovalla.
  • Vibraatoskannerin eristeet saattavat muuttua sähköä johtaviksi liiallisen öljyämisen seurauksena. Skanneri puhdistettiin kaiken varalta talvella 2008.
  • Urussa on Line Output (600 ohmin balansoitu lähtö) erikoissovelluksia varten.
  • Lesliekaappeja on systeemissä 2 kpl, ne on mahdollista saada molemmat vuokrakeikoille. Vuosikertaa 1969 ja 1972. Molemmat ovat alunperin tyyppiä 251, eli tarkoitettu Hammond A-100 mallille. B-3:n yhteydessä Type 251 on häiriöherkkä, joten molempien vahvistimet modifioitiin sisäänmenon osalta vastaamaan tyyppi 122:n kytkentää. Päätevahvistin on jätetty alkuperäiseen malliin, joten soundi on lähempänä 147:n kuin 122:n soundia. Balansoitu 600 ohmin ohjelmansiirto on häiriötön, nopeuden valinta toimii 60 V phantom- jännitteellä.
  • Leslie:n nopeudenvaihtorele on puolijohdetekniikalla toteutettu EIS:n solid state relay Tällä teknologialla nopeudenvaihdon viive on pystytty minimoimaan siedettäväksi.
  • Nopeudenvalinnan kauko-ohjaus urusta käsin on toteutettu perinteisen half- moon switchin sijasta painikkeella ja sen rinnalla toimivalla “kick switchillä”. Tämä sijaitsee volumepedaalin kyljessä ja mahdollistaa jalkion soiton vasemmalla jalalla ja volume-pedaalin täysimääräisen käytön oikealla jalalla. Vuokrakeikoilla, jos jalkiolle ei ole tarvetta, voidaan järjestelmään lisätä myös jalkapainike rinnakkaisohjausta varten.
  • Nopeudenvaihtoreleessä on myös optiokytkin, jolla standardi “fast- slow” kytkentävaihtoehtojen tilalle saadaan “fast-stop”.
  • Studiolla on käytettävissä myös Hammond PR-40 tone cabinet. Tämä ei ole siirrettävissä vuokrakeikoille.

 

Leave a Reply